Klubben » Nyheter » Ritt i Danmark

Ritt i Danmark


26.09.2010

Sterk 10.plass i juniorklassen av Anders i Danmark søndag.

I tettstedet Tønder, helt syd i Danmark nær grensa til Tyskland, arrangeres i helga to endagersritt som er de største i Danmark. Hele den danske eliten i tillegg til svensker og noen tyskere/belgiere stiller til start i den ca 100 mann store juniorklassen. Anders reiser i følge med CK Nor.

Lørdag er det 110km med diverse brosteinspartier. Innbydelsen lørdag ser du her. nders mistet begge flaskene på brosteinspartiet tidlig i rittet og fikk betale for det mot slutten av dagens ritt i Danmark. Et brudd på 14mann gikk avgårde og holdt unna helt til mål. Anders satt i hovedfeltet til ca100 av 110km var kjørt, men da var det slutt på kreftene og næringen. Likevel, en respektabel innsats i kamp mot disse juniorene. Plasseringen er ukjent ennå, men rundt 50 er vel ikke langt unna:-).  

Søndag ble det syklet ca 120km, 6 runder a 19,7km. Anders følte seg sprek, var meget aktiv og satt framme fra start av i dagens store ritt i Danmark. Regn og vind gjorde rittet til en større utfordring. Det ble kjørt fort og det ble spredning i feltet. Anders følte seg veldig bra og var med på det meste av bruddforsøk. Da 1 runde, 19,7km, gjenstod, satt Anders i en utbruddsgruppe på 7-8mann med 2 mann 20 sekund foran der igjen. Feltet var sprukket opp i mange mindre felt. teten samlet seg og i tillegg kom en gruppe opp bakfra. Mye støting på sisterunden der Anders var med på det meste. Men, 9mann fikk gå avgårde på slutten og disse ble igjen spredd litt. Anders tok deretter spurten i neste gruppe, ikke langt unna førstepulja. Dermed ble det en meget sterk 10.plass i selskap mot de beste danske juniorene, og flere sterke svensker. Dette rittet er betegnet som Danmarks største ritt når det gjelder kvaliteten på deltagelsen. Vi prøver å skaffe resultater etterhvert. Innbydelsen søndag ser du her. Resultater fra de 15 beste i hver klasse kan du nå se her.